Înapoi la lista proiectelor

ECHOES OF PRESENCE

Proiect desemnat câștigător
Voturile voastre au ales această instalație ca fiind câștigătoare. Vă mulțumim pentru voturi! Acum a venit momentul să descoperim cu toții Echoes of presence la Romanian Design Week 2023.
Ne vedem între 12-28 mai în Piața Amzei!

Proiectul este dezvoltat de 3 participanți.

Descriere instalație


Împreună nu înseamnă neapărat în același loc. Amprenta pe care o oamenii o lasă asupra spațiului comun este o formă dinamică de împreună.
Echoes of Presence este o instalație imersivă în care prezența vizitatorilor influențează ambientul și experiența celorlalți.
Aceștia parcurg un traseu prin 3 încăperi în care experiențele vizuale se combină cu cele sonore și cu cele senzoriale.
Prin senzori de prezență vizitatorii declanșează efecte care se propagă dintr-o încăpere în cealaltă.
Parcursul este o descoperire a celuilalt, din ce în ce mai profundă. A auzi, a simți și a cunoaște sunt temele celor 3 camere în care omul este surprins de un ambient în continua schimbare.
Scenografia amintește de un context urban esențializat, percepția asupra spațiului este augmentată prin reflexii și tehnologie.


Cum funcționează instalația


Traseul începe pe coridorul lung care conectează spațiile interactive.
Prima cameră este despre “a auzi“. Prin senzori plasați în dreptul arcadelor, vizitatorul declanșează vibrația unui element care produce unde concentrice în apă. Reflexia undelor mișcătoare îmbracă întreg spațiul. Sub fiecare arcadă se aude un sunet diferit, declanșat în funcție de persoanele din camera 3.
A doua cameră pune accent pe “a simți“. Vizitatorii se așează pentru a privi un cer spectaculos creat prin animații generative în timp ce adieri mișcă perdele diafane. Adierile sunt produse de ventilatoare care pornesc în funcție de vizitatorii din prima cameră. Prin așezarea pe bancă vizitatorul declanșează poezii șoptite în camera următoare.
A treia cameră vorbește despre a-l cunoaște pe celălalt. Experiența este mai intimă, vizitatorul ascultă vorbele declanșate de vizitatorii din sala anterioară, la rândul lor declanșând sunetele din prima cameră.
La final, o animație ascunsă în perete este cheia de descifrare a interactiunii celorlalte săli.Planșe proiect

Echoes of Presence by RIZI

Concept, Architecture & Visuals: Alina Rizescu

Creative direction & interaction design: Bogdan Ștefănescu

Motion graphics: Alin Tatu

Sound design: Denis Flueraru

Prototyping & Interaction Development: WeMeshup

6640
Voturi
Distribuie
Trimite link-ul de mai jos prietenilor tăi.
Link-ul proiectului
Distribuire rapidă