Network of Emotions by Adrian Damian

Instalația IQOS x Romanian Design Week 2021

Ne conectăm prin emoții

Suntem mai mult decât vedem, ne conectăm mai profund decât credem. Ne leagă o rețea de emoții invizibilă, pe care o simțim atunci când suntem împreună.

Romanian Design Week 2021 a stat sub tema Together și a fost găzduit de Combinatul Fondului Plastic din București. În completare, tema exercițiului de imaginație propus de IQOS a fost Together. Forward.

O experiență
multisenzorială intensă

Scenograful Adrian Damian a răspuns cel mai bine acestei provocări cu instalația Network of Emotions. Unul dintre cei mai captivanți scenografi contemporani, Adrian Damian este creator de experiențe multisenzoriale ce utilizează tehnologia drept mijloc de exprimare artistică. Propunerea lui a adus în fața publicului de festival o lume a introspecției, dar și un spațiu de interacțiune, o pădure infinită de explorat singur sau împreună.

Spațiul de 150 mp de la Combinatul Fondului Plastic a găzduit un întreg univers natural, completat de tehnologie menită să amplifice emoțiile vizitatorilor.

Un spațiu al conexiunilor

Prin Network of Emotions, Adrian și-a propus să creeze un spațiu al conexiunii într-un viitor fără fum, unde emoțiile sunt transpuse în culoare și sunet. Prin suprapunerea rețelei lumii vegetale cu universul social, a luat naștere un spațiu contemplativ, care a oferit o experiență profundă a senzației de interconectare.

Complexitatea conexiunilor dintre oameni se relevă, adesea, prin intermediul emoțiilor, prin intermediul a ceea ce nu poate fi văzut, dar poate fi simțit. Instalația a chestionat felul în care ne conectăm unii cu alții, relația dintre natură și tehnologie, maniera în care emoțiile ne leagă uneori la un nivel mai profund decât am crede.

Echipa proiectului:

Art Direction: Dilmana Yordanova

Visuals: Valeriu Viașu

Interaction Design: Grig Burloiu, Sebastian Comanescu, Dorin Cucicov

Music: Mihai Dobre

***Pentru realizarea instalației s-au folosit trunchiuri de copaci tăiați în mod legal și responsabil de autoritățile silvice în procesul de exploatare rațională și sustenabilă a fondului forestier.