Înapoi la Inspirație

Explorers of the Multiverse by H3

Instalația IQOS x Romanian Design Week 2022

Diferențele ne aduc împreună

Suntem cu toții o reflexie a celor pe care i-am întâlnit. Suntem suma tuturor momentelor trăite împreună. Diferențele dintre noi ne aduc mai aproape unii de alții.

Găzduit tot de Combinatul Fondului Plastic din București, Romanian Design Week 2022 a avut tema Forward ca focus al ediției. IQOS a continuat platforma „Together. Forward”, care vorbește despre un viitor al progresului, bazat pe patru valori centrale: we belong, we unite, we embrace, we celebrate.

Un dialog despre solidaritate

Exercițiul de imaginație pentru instalația ediției a lansat comunității creative o invitație la un dialog despre puterea solidarității, a apartenenței, a celebrării diferențelor și a colaborării, pentru a construi împreună un viitor orientat spre progres.

Răspunsul ales să celebreze valorile de mai sus a venit de la studioul de artă și tehnologie H3, care a propus Explorers of the Multiverse, o experiență multisenzorială imersivă, care a trecut vizitatorii printr-un proces de autocunoaștere, atât din perspectiva proprie, cât și prin ochii celorlalți.

De data aceasta, spațiul de 150 mp de la Combinatul Fondului Plastic a fost inundat de tehnologie, într-un joc al percepției în care digitalul stimula introspecția și oglindirea emoțiilor personale și pe ale celorlalți.

O reflexie a tot ce am trăit

Mesajul principal al instalației a susținut nevoia de diversitate și incluziune în societate și a celebrat diferențele dintre oameni. Pentru a sublinia relația strânsă dintre individ și comunitate, Explorers of the Multiverse a condus vizitatorii în pragul propriului univers, unde și-au putut regăsi propria persoană, oglindită prin mii de reflexii, dar și prin ceilalți participanți la experiment. Pe durata experienței audio-video a fost proiectată sintagma WE=ME, care exprimă ideea conform căreia fiecare om este o reflexie a celor pe care i-a întâlnit și suma tuturor momentelor trăite împreună.

Echipa proiectului:

Andrei Mitișor - concept, design

Florin Niculae - production

Răzvan Pascu - concept, lights and video content

Marius Dumitrașcu design

Akos Zemba video content

Mihai Vasiu sound design

Călin David tech