Despre concurs

RE-CONNECT
a celebration of
togetherness

În 2023, vorbim despre conexiuni și dialog mai mult ca oricând. Într-o lume în schimbare, felul în care ne conectăm unii cu alții este din ce în ce mai complex și important, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros în această abordare.

Astfel, am lansat un concurs în care am căutat o experiență interactivă care să ne aducă laolaltă aici și acum, să ne surprindă și să ne bucure deopotrivă, să ne creeze noi amintiri împreună. 

Câștigătorul a fost ales de voi, cei din comunitate, și veți putea descoperi instalația câștigătoare, susținută de IQOS, la Romanian Design Week, ediția de anul acesta.

IQOS x RDW

Sunt deja doi ani de când RDW și IQOS aduc în fața publicului creații care transformă experiența de festival într-una de neuitat. De data aceasta, designul instalației a fost propus de un creativ local, desemnat câștigător de votul comunității.

IQOS susține comunitatea creativă aflată la început de drum și oferă mai multă expunere, vizibilitate și implicare activă în realizarea viziunii artistice. Valorile care definesc brandul, precum progresul, inovația și rolul acestora în societate pun în valoare talentul în formare și îl aduc în centrul comunității.

Juriul RE-CONNECT

Adrian Damian

Adrian Damian

Scenograf

Unul dintre cei mai captivanți scenografi contemporani, Adrian Damian este creator de experiențe multisenzoriale ce utilizează tehnologia drept mijloc de exprimare artistică. Absolvent al Facultății de Teatru și Film din Cluj-Napoca, a semnat peste 60 de scenografii în teatre renumite din România și străinătate, în țări precum Polonia, Finlanda, Kazakhstan sau Germania.

Talentul său artistic a fost adesea recunoscut cu premii, dintre cele mai importante menționând Cel mai bun Spectacol (UNITER 2018) și Cea mai bună Scenografie (UNITER 2016). Este cercetător în cadrul Laboratorului de Decor Virtual și Realitate Augumentată din cadrul CINETic, UNATC și student doctorand al Universității de Artă din Târgu Mureș. Fie că e vorba de teatru, operă, musical sau instalații multimedia, întreaga sa operă se remarcă prin modul organic în care tehnologia relevă valențe nebănuite ale spațiului scenic.

Eliza Yokina

Eliza Yokina

Arhitect, Senior Partner Cumulus

Eliza Yokina este arhitect, Senior Partner în cadrul Cumulus, membru fondator al Asociaţiei „De-a Arhitectura”, iar în trecut a fondat Biroul de arhitectură SYAA. Este câștigătoare de trei ori a Anualei de Arhitectură București și premiată la „Gala Bun de Tipar” 2012 cu cartea sa „Vise Despre Case”.

Personalitate artistică, atentă la detalii, Eliza are înclinaţie spre reinterpretările senzoriale în arhitectură și caută prin arhitectura și design o formă de raportare la lume. Coordonează proiecte la diverse scări și programe - ansambluri rezidențiale, hoteluri, amenajari interioare și proiecte culturale sau educaționale. Prezenţă activă în peisajul artistic bucureștean, proiectele pe care le-a coordonat s-au remarcat prin sensibilitate și vigoare, un mix ce surprinde esenţa Elizei, ca om și arhitect.

Omid Ghannadi

Omid Ghannadi

Designer, cofondator Inside Academy

Omid Ghannadi este un designer de origine iraniană, care locuiește și profesează la București. A fondat propriul său birou de arhitectură și design în 2010 și este cofondator al Inside Academy din 2018. În acest timp reușește să își contureze o prezență fermă în lumea designului interior autohton. Proiectele sale vorbesc despre materialitate, modul de a folosi diverse texturi alăturate pentru a transmite un gând autentic în contextul atmosferei propuse.

Experiența unei vieți multiculturale, împărțită între Iran, România, Elveția și Anglia, este vizibilă în proiectele sale, în modul prin care utilizarea materialelor este mereu descompusă și recompusă în alt limbaj. Parcursul său este ancorat în dorința de a face arhitectură de interior autentică, funcțională, asemenea unui atelier de croitorie unde fiecare detaliu contribuie la calitatea produsului finit.

Andrei Borțun

Andrei Borțun

CEO The Institute

Andrei Gavrilă Borțun este CEO The Institute, unul dintre cei mai activi generatori de proiecte creative din București, ce urmărește să contribuie la modernizarea României.

De peste 25 de ani, The Institute a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România. Prin The Institute, este fondator al Romanian Design Week, al festivalului Diploma, al Galei Societății Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro și inițiatorul ASAP România.

Andrei Borțun este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în comunicare din România, cu o activitate impresionantă în domeniu. Este, de asemenea, un susținător și promotor al industriilor creative și culturale încă din anii 90.

bogdan_jurge

Bogdan Jurge

Manager Brand Engagement IQOS

Bogdan are peste 10 ani de experiență în interactiunea cu consumatorii, dezvoltarea de content, comunicare și evenimente pentru aproape toate mărcile din portofoliul Philip Morris. În 2012 s-a mutat de la Cluj la București și s-a alăturat unei echipe creative, cu scopul de a contribui la un viitor „smoke-free”. Coordonează atât proiecte de comunicare și content, dezvoltate și gândite local, dar și proiecte globale, pe care le integrează în strategia din România.

Florin Niculae

CEO Kaustik

Coordonatorul tehnic al realizării instalației premiate